vineri, 7 august 2009

Lyuba: Gasit pui de mamut; varsta: 40000 de ani
Nu pierdeti, 22 august, ora 13:00, pe National Geographic
Ştiinţa ultramodernă şi aventura arctică se îmbină în această poveste despre o descoperire unică: un pui de mamut lânos, perfect conservat, apărut brusc pe malul unui râu din Siberia. Filmul prezintă ancheta extraordinară despre viaţa şi moartea acestei creaturi la sfârşitul Erei Glaciare. Dorinţa dezlegării misterului privind originile mamutului aduce laolaltă oameni ale căror vieţi nu au nimic în comun, singura conexiune fiind acest animal lânos. Puiul de mamut: Îngheţat în timp vorbeşte despre păstorul de reni nomad care a găsit puiul de 40.000 de ani vechime, botezat Lyuba, dar şi despre renumitul paleontolog care încearcă să-i descopere secretele.

Teoriile anterioare susţin că mamuţii au dispărut pentru că nu au putut să se adapteze condiţiilor schimbătoare de mediu, pe măsură ce temperaturile au crescut, la sfârşitul ultimei ere glaciare. Unii cercetători afirmă, însă, că mamuţii au reuşit să supravieţuiască condiţiilor meteorologice, dar au fost vânaţi până la dispariţie de oameni.
Este un documentar emotionant despre cum un pui de mamut, nu mai inalt de un metru, ne leaga de o era atat de indepartata si prin care veti realiza ca viata nu se rezuma doar la ceea ce noi, oamenii, traim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu