marți, 22 octombrie 2013

Viata unui zambet
Un singur zambet este capabil sa starneasca o tornada in inima cuiva care l-a zarit in treacat. Se bucura cu ochii, cu buzele... Intregul chip ii tradeaza seninul sufletului sau.
Iese din casa si zambeste pentru ca vede pe strada, o copila dulce, cu ochii mari, strangand cu incredere mana mare a tatalui ei; zambeste in autobuz, cand zareste doi indragostiti privindu-se de parca in ochii celuilalt se regaseste tot universul lui... coboara si surade din nou: vede in parc, doi batrani care se plimba, tinandu-se de mana cu tandrete si se intreaba cum de ei au reusit?
 Ajunge la birou, se aseaza pe scaun... pe chip i se citeste incordarea pe care i-o aduce o noua zi de munca... brusc, ochii ei stralucesc altfel decat pana acum. Citeste cu emotie un mesaj primit pe mobil... si zambeste iar; acum, pe fata i se reflecta dragostea si parca e mai frumoasa ca oricand.
Nu stie insa, ca in tot acest timp, zambetul ei i-a facut si pe altii sa surada: pe vecinul care a vazut-o zambind cand a iesit din scara, pe batranul care statea in fata ei in autobuz, sau pe colega ei de la birou, care o privea curios in momentul cand a primt mesajul.
Zambetul sincer oglindeste sufletul, iar prin el, culeg si altii de pe buzele tale, fericire si o infatisare noua. :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu