duminică, 6 septembrie 2009

"Francesca" interzisa
Filmul românesc "Francesca" a fost interzis în cinematografele din Veneţia. Decizia aparţine Asociaţiei Cinematografelor din oraşul italian. Pelicula a fost interzisă deoarece în film există replici prin care e jignită deputata Alessandra Mussolini, nepoata lui Benitto Mussolini, fostul dictator italian. Filmul ar fi trebuit să fie difuzat în sălile cinematografelor din Veneţia începând de sâmbătă.
Filmul "Francesca" regizat de Bobby Păunescu a creat un adevărat scandal la Festivalul de la Veneţia. Şi asta pentru că două replici din film conţin cuvinte jignitoare la adresa urmaşei dictatorului Benito Mussolini. În prezent, Alessandra Mussolini este membră a Parlamentului European şi om politic italian de orientare neofascistă.
"Nu ai auzit-o pe târfa aceea de Mussolini care îi vrea morţi pe toţi românii? Şi acel idiot de primar al Veronei care a declarat oraşul liber de români?", este replica de la care a pornit totul.
Asociaţia Cinematografelor din Veneţia a dus însă scandalul şi mai departe şi a interzis difuzarea peliculei. Filmul "Francesca" era programat să fie difuzat la Veneţia începând cu data de 5 septembrie.
Cotidianul italian "L'Arena.it" scrie că interzicerea filmului nu l-a surprins deloc pe primarul Veronei, un alt politician care s-a declarat jignit de filmul românesc. Potrivit publicaţiei, Flavio Tosi a declarat că oricum Bobby Păunescu va fi dat în judecată atât de el cât şi de către Alessandra Mussolini.

"Voi vorbi cu avocatul meu si vom vedea ce se va intampla, pentru ca nu mi se pare normal sa se intample asa ceva. Cand am vorbit despre violenta unor romani din Italia nu am citat statistici si numerele. Acest film demonstreaza ca sunt violenti chiar si in limbaj. Sunt surprinsa ca un asemenea film cu o insulta de acest gen poate fi prezentat. Ce s-ar intampla daca un film al unui regizor italian ar contine injuraturi la adresa unui deputat al altei tari?", a spus nepoata dictatorului Benito Mussolini.
După premieră, Bobby Păunescu s-a apărat în faţa întregului scandal mediatic şi a spus că cei doi, Alessandra Mussolini şi Flavio Tosi, au spus şi ei lucruri jignitoare la adresa poporului român pe posturile italiene. Mai mult, regizorul român a anunţat că nu intenţionează să facă niciun fel de modificare filmului.
Alessandra Mussolini speră însă că va reuşi să convingă autorităţile şi să interzică difuzarea filmului în toată Italia. O astfel de decizie poate fi însă luată numai în justiţie.
Pelicula Francesca este inspirată de viaţa comunităţii româneşti din Italia după episodul Nicolae Romulus Mailat. Filmul, care o are în rolul principal pe Monica Bârldeanu va rula în cinematografele din Bucureşti începând cu data de 2 octombrie.

Alessandra Mussolini: Bărbaţii români să nu mai intre în Italia, iar violatorii să fie castraţi chimic
Europarlamentarul Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator italian Benito Musolini şi fostă vedetă Playboy, acuză Guvernul de la Bucureşti de "discursuri agresive" în privinţa unei naţiuni "care îndură de ceva vreme infracţionalitatea românească".
"Eu aş propune întreruperea acordului Schengen pe o perioadă de un an pentru barbaţii români - ei, în general, au creat multe probleme aici. În pofida faptului că România este membru UE există însă situaţii când suspendarea dreptului la liberă circulaţie ar trebui să se extindă la cetăţenii care comit acte infracţionale".
Pentru a-şi sublinia punctul de vedere, europarlamentara declara că este în "favoarea castrării chimice a violatorilor", dar şi a tratamentului farmacologic pentru că "astfel ar trebui trataţi aceşti violatori dezgustători".
Eu cred ca aceasta cenzura, nu poate fi decat benefica atat filmului "Francesca" cat si poporului roman, pentru ca oamenii vor fi si mai interesati sa vada filmul ; odata cu asta vom avea, indirect, un drept la replica in Italia, in urma tuturor jignirilor adresate noua,tuturor romanilor, de catre o mare parte din poporul italian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu