sâmbătă, 5 septembrie 2009

DA....s-a deschis si la noi, in mall, multiplex!!! Era si timpul, fiindca mi se luase de cele doua cinema-uri din Pitesti, vechi de cand lumea, dar mai ales friguroase si unde mai mereu eram decat doi: eu si prietenul meu (care ma mintea ca il inchiriase special pentru mine :))
Si... in ziua deschiderii, am vazut doua filme: unul pe placul lui si altul pe placul meu:) :

Inamicii publici (Public enemies) cu Johnny Depp si Adevarul gol-golut (The Ugly Truth) cu Katherine Heigl, Gerard Butler.



















Primul este un film dupa un caz real, despre care am citit chiar la mare...INAMICII PUBLICI este povestea lui John Dillinger, gangsterul care a jefuit bancă după bancă în timpul Marii Depresiuni, devenind ţinta numărul unu a FBI-ului condus de J. Edgar Hoover.
Îndrăzneala lui, curajul nesăbuit, îl făcuseră să devină în ochii oamenilor un fel de haiduc care lua de la bănci ceea ce băncile luaseră cu rapacitate de la ei. Şi mai presus, în ochii unei femei, Dillinger era un erou; Billie Frechette (Coltillard) îl iubea, fascinată de felul în care se juca el cu moartea şi pericolul.











În vreme ce aventurile bandei lui Dillinger – în care au intrat mai târziu sociopatul Baby Face Nelson (STEPHEN GRAHAM din Gangs of New York, Snatch) şi tâlharul & răpitorul Alvin Karpis (GIOVANNI RIBISI din Cold Mountain, Lost in Translation)- îi înfiorau pe mulţi, Hoover a considerat că prinderea lor este cel mai bun prilej de a ridica nou înfiinţatul său Birou de Investigaţii într-o forţă de poliţie la nivel naţional, ce avea să devină FBI-ul de astăzi. Hoover este cel care a făcut din Dillinger Primul Inamic Public Numărul Unu şi l-a trimis pe Purvis (Bale), supranumit „Clark Gable al FBI-ului”, pe urmele lui.
Un lucru interesant si cat se poate de real: dupa ce a scapat de mai multe ori din inchisoare, o romanca este cea care l-a dat pe mana politiei pe celebrul jefuitor. Rasplata ei, se pare ca ar fi fost niste bijuterii foarte valoaroase.
Un film bun care merita o nota mare, din partea mea: 9 si nota 10 pentru actorul Johnny Depp.


ADEVARUL GOL-GOLUT este o comedie romantica in care joaca una dintre cele mai bine cotate actrite la ora actuala, Katherine Heigl (Grey’s Anatomy) si eroul din "300", Gerard Butler.
Abby Richter (Heigl) este ambiţioasa producătoare a unui talk-show matinal de televiziune “A.M. Sacramento”, care se mândreşte cu faptul că poate rezolva pe loc orice problemă – orice problemă în afara statutului ei de femeie singură şi nefericită. Când vine vorba de întâlniri şi cunoştinţe, Abby se transformă dintr-o femeie de succes, într-o ghinionistă.Când rating-ul show-ul ei începe să cadă, Abby este forţată să se asocieze cu proaspătul corespondent special Mike Chadway (Butler), un tip care o irită nespus. Emisiunea lui, “Adevărul gol-goluţ”, promitea că va dezvălui secretele bărbaţilor. Dar emisiunea lui provocatoare, cam şovinistă şi deşănţată, o ofensează pe Abby, care simte c-o ia razna când vede că show-ul face rating-uri fulminante pecetluindu-i lui Mike statutul de angajat favorit al postului de televiziune.Apoi Abby îl întâlneşte pe Colin, vecinul ei, care e doctor şi neînsurat! El este întruchiparea opusului lui Mike Chadway - e suav, politicos şi nici pe departe o brută - iar Abby nu vrea să mai rateze de data asta. Deşi nu-i convine să recunoască, ea are nevoie acum de expertiza lui Mike în materie de preferinţele bărbaţilor, pentru ca ea să n-o mai dea în bară şi de data asta. În timp ce Mike o consiliază pe Abby, iar ea pune în aplicare tacticile lui de seducţie, ei vor descoperi că sunt victimele unei mari ironii: oricât de diferiţi ar fi, bărbaţii şi femeile împărtăşesc aceleaşi sentimente. http://www.thetruthisntpretty.com/

Un film bun, cu 2-3 faze chiar comice...

Multiplexul are o capacitate totala de 1.264 de locuri in 6 sali. Una dintre ele este special conceputa pentru vizionarea de filme digitale in format 3D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu