marți, 12 mai 2009

Atat de frumose, atat de aproape, dar prea putin cunoscute...sunt asezarile impresionante chiar din judetul nostru. M-am bucurat sa fac o mica excursie, chiar de ziua Europei, la Corbii de Piatra, unde exista una dintre rarele manastiri sculptate in stanca si chiar mai sus, spre un baraj ascuns intre munti, cu paduri dese, care fac usor din zi, noapte. Sunt privelisti uimitoare, care merita vazute!



























Hramul manastirii a fost, de la reinfiintarea ei la 23 Iunie 1512, 'Adormirea Maicii Domnului' si cu acest hram apare in documente pana in sec.XIX cand devine biserica de mir si cand a fost pus hramul 'Sf. Ap. Petru si Pavel'. La fel s-a intamplat si cu titulatura in aceasta perioada, in sec. XVI-XIX, locasul de la Corbii de Piatra purtand in documentele vremii totdeauna denumirea de monastire nu de schit, iar redeschiderea lui in 1996 se face sub aceeasi titulatura: Monastirea Corbii de Piatra.
Slujbe se tin rar, mai mult vara. Zidul dinspre sud inca mai pastreaza pictura veche de secole. Deasupra stancii, cativa turisti stateau linistiti, cu fetele pline de soare. Steagul tarii noastre stapanea parca intreaga asezare.














































































2 comentarii:

  1. Nu am avut ocazia să ajung, dar mi-au spus mulţi că e super. Cred că e cel mai frumos monument istoric din Argeş.

    RăspundețiȘtergere
  2. avem o tara frumoasa, dar mizerabila.

    RăspundețiȘtergere