miercuri, 29 aprilie 2015

Margaritar pe pielea mea... 











Luna mai este cu siguranta cea mai frumoasa din an! Acum apar ciresele, infloresc teii cu parfumul lor care te ameteste si te indragosteste ... nu e nici prea cald, frig chiar deloc... este luna cea mai parfumata din an! In mai par trandafirii si superbele lacramioare, sau margaritarul - preferatele mele. 
Desi par fragile, lacramioarele imi insipra exact contrariul: tarie si speranta ... 
Aceste flori iubesc ploaia si soarele deopotriva. Traiesc in semiumbra, nu vor sa se desparta de soare, dar adora racoarea stropilor de apa.


Lacramioara este numita in Biblie "Crinul din vale", iar pentru crestini reprezinta purificarea prin suferinta; legenda spune ca lacramioarele ar fi aparut in urma lacrimilor Fecioarei Maria, in momentul crucificarii lui Iisus.

 Lacramioara reprezinta floarea-simbol a logodnei. La celti, ea era floarea de nunta, pentru ca in luna mai se tineau casatoriile considerate norocoase si fericite. In Japonia reprezinta un simbol al reinnoirii. Planta a devenit in anul 1967 floarea nationala a Finlandei. In vechile carti de astrologie , lacramioara sta sub semnul lui Mercur ; zeita Maia , fiica lui Mercur , fiind mama lui Mercur sau Hermes.

Lacramioara inseamna intoarcerea fericirii. Nu exista o semnificatie mai potrivita. Pentru mine inseamna, sa stii sa iti pastrezi taria intr-un corp care pare fragil si vulnerabil. Sa stii sa speri, intr-o lume sceptica si descurajatoare. Si cand totul pare zdruncinat, sa stii sa iubesti. Drept. Firesc. Sublim. 

                                                                                                            Asa ca mi le-am imprimat pe piele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu