duminică, 10 februarie 2013

Dragostea ochilor noștri - MASCARA

       Se știe că te poți îndrăgosti de o persoană doar privind-o în ochi și asta pentru că ei sunt capabili să reflecte sufletul și dorințele omului respectiv; acest lucru ar trebui să îl cunoaștem cel mai bine noi, fetele, pentru că zilnic încercăm să ni-i punem în valoare prin micile noastre trucuri. Dintre toate produsele de make-up care "ne sar în ajutor" mascara este marea nostră dragoste sau mai bine-zis, marea dragoste a ochilor noștri :) 



         Creatorul primei mascara este Eugene Rimmel, de profesie parfumeur, de origine franceză. Însă locul în care "a luat naștere" mascara a fost Londra, în secolul XIX. La începutul anilor 1830, Rimmel  împreună cu tatăl său, au creat prima mascara - a cărei compoziție de bază era pudra de carbune și vaselina.
         Între timp, denumirea de "rimmel" a devenit un substantiv comun pentru a denumi mascara, celebrându-l astfel pe creatorul ei.
Marca Rimmel London aparține acum  Coty, Inc., o fabrică de produse cosmetice din Paris, dar a fost creată de Eugene Rimmel, în anul 1834 - la The House of Rimmel - din Londra. http://rimmellondon.com
        Cel mai bun mod de a aplica mascara este cel folosit de către make-up artiști - aplicarea în zig zagAplicați mascara de la baza genelor până la vârf, mișcând aplicatorul în zig zag pentru a uniformiza. Cu siguranță "you'll get the london look" - așa cum spune Kate Moss în spoturile publicitare Rimmel.
     Compoziția mascarei este una ce îndeplinește standarde igienice ridicate. Dacă produsul s-a întărit, aruncați-l, nu adăugați apă în tub sau niciun fel de altă substanță deoarece îi schimbă compoziția și nu v-ar mai fi folositor oricum. În plus, nu uitați că ochii sunt extrem de sensibili și trebuie tratați cu foarte mare atenție. "Durata de viață" a unei mascara este între 3 și 6 luni.
        De aceea fetelor, ochii băieților merită toate laudele pentru că te fac să te îndrăgostești, fără să folosească alte trucuri... e și asta o artă, nu? ;) 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu