luni, 5 noiembrie 2012

Despre suflete pereche ...

"Probabil că un suflet pereche adevărat e cea mai importantă persoană pe care ţi-e dat să o întâlneşti în viaţă, pentru că-ţi dărâmă toate prejudecăţile şi te obligă să te trezeşti."
                                           Elizabeth Gilbert - Eat, Love, Pray
    Despre suflete pereche, unii spun că există doar câte unul pentru fiecare, alții  mai puțin norocoși în dragoste sunt de părere că un suflet pereche este ceva imposibil iar cei îndrăgostiți nebunește cred că deja l-au gasit... desigur până la urmatoarea ceartă, când devin părtași ai celei de-a doua idei ... 
Probabil că abia la bătrânețe vei ști, cu certitudine dacă l-ai aflat.
    Dar până atunci, unii sunt de părere că există câteva semne care să te ajute să îți dai seama dacă l-ai găsit.
    Se spune că atunci când îl vezi pentru prima oară, imediat atracția va fi reciprocă, desigur asta nu poți afla decât atunci când el îți va confirma ;) și simți un sentiment de familiaritate, ca și cum vă cunoașteți de-o viață; între voi, cuvintele vin de la sine iar de cele mai multe ori nu aveți nevoie de ele, vă înțelegeți din priviri... Îi înțelegi, fără să-ți spună, stările și dispozițiile.
Indiciile fizice sunt ochii persoanei respective, care te vor fascina, în momentul în care o atingi, parfumul pielii parca îl cunoști dintotdeauna iar vocea ei poate avea o influență foarte pozitivă asupra ta, te calmează și te răscolește în același timp. Deși îl dorești foarte mult, simți că vrei mult mai mult decât să îl ai. 
 

"Sufletul pereche nu este o persoană care vine în viața ta și te iubește așa cum vrei tu să fii iubit, ci o persoană care te iubește asa cum ai nevoie să fii iubit."
 Terra Wolfe - Soul Mates: A New Age Guide to Finding Your One True Love

 
   Se mai spune că sufletele pereche nu sunt asemănătoare, sunt complementare, de aceea vei găsi la celalalt ceea ce ție îți lipsește  iar în preajma lui, orgoliul tău își pierde din putere, renunți la dispute de dragul celuilalt și îl înțelegi aproape necondiționat. Sufletul pereche scoate la lumină latura ta cea mai frumoasă, mai bună și invers. În prezența lui, poți fi tu însuți cu adevărat, latura ta negativă nu va fi judecată, va fi îmbunătățită, vei deveni mai bun, fie chiar și numai pentru acestă persoană. 
    Te "scutură" bine întâlnirea sufletului pereche și e posibil să începi să vezi viața dintr-o altă perspectivă...
    Momentul în care întâlnești acest om este unul important în viața ta, fie că realizezi sau nu la început, din păcate se spune că apare într-un moment dificil în care pierzi pe cineva, sau când viața ta se află într-un impas.
    Există lucruri pe care le știți unul despre altul fără a le putea da o explicație logică și uneori ai impresia că te cunoaște mai bine decât te cunoști tu însuți.
    Ceea ce este foarte important este încrederea dintre două suflete pereche, o siguranța care este capabilă să domolească o posibilă gelozie sau durerea unei distanțe dintre cei doi, deoarece în inima ta știi că orice s-ar întâmpla, sunteți predestinați. Asta nu înseamnă că nu veți avea controverse, ba dimpotrivă, e posibil ca însăși viața să vă pună "bețe în roate"...
Ar fi greu de crezut că fiecare își găsește sufletul pereche, în fond, suntem 7 miliarde de oameni... Dacă vă aflați la mii de kilometri distanță, sau mai dificil, dacă trăiți în epoci diferite? Aici intervine acel lucru numit de mulți, destinul. 
    Eu sunt de părere că tu îți alegi propriul drum, de asta din păcate poți, fără să vrei, să te îndepărtezi tocmai de sufletul tău pereche. Dar cu puțin noroc, sau mai bine-zis tot datorită destinului, unii, "împinși de la spate", au această șansă, de a-l întâlni. 
Dacă ne gândim mai bine, sentimentele nu le poți controla, așa că dacă tu îți alegi prietenii, locul în care să locuiești, sau cariera pe care vrei să o urmezi, nu așa se întâmplă și cu persoana de care te îndrăgostești ... aceasta apare în viața ta pur și simplu, dar nu întâmplător.
      Alții consideră că sufletele pereche se regăsesc cel puțin într-o viață, dar nu rămân neapărat împreună, deși într-un fel sau altul, păstrează legătura, telepatic sau direct, în vieți diferite, iar și iar, până când "își rezolvă" lucrurile neterminate între ele...
 
     Mulți au impresia greșită că l-au descoperit, asta până când descoperă că sufletul lor pereche se potrivește perfect și cu altele...
Asta nu înseamnă bineînțeles că trebuie să stai să îl aștepți ca într-o bună zi să sune la ușă și să te dea pe spate, timp în care te ferești de priviri și sentimente mincinoase, dar nu înseamnă nici că trebuie să le iei la rând, până când îl găsești pe-al tău ... trebuie doar ca în sufletul tău să îi păstrezi un loc, poate vă veți găsi...

     Dacă nu credeți că l-ați găsit încă, nu trebuie să vă descurajați, gândiți-vă că la fel ca și voi și el tânjește după sufletul vostru, acolo undeva ...


 Deci... ce spuneți, credeți că l-ați găsit?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu