luni, 8 februarie 2010


New York...New Yoooooooooooooork!!!!!!!!!!!!!
De ce vrem sa ne mutam in New York?
Oraşul New York (oficial The City of New York) este cel mai populat oraş din Statele Unite, zona sa metropolitană fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume. Are statutul de cel mai mare oraş al Statelor Unite încă din 1790, fiind de asemenea şi primul oraş capitală al statului şi locul de numire a lui George Washington ca primul preşedinte al Statelor Unite. De mai bine de un secol a fost unul din centrele mondiale importante de comerţ şi finanţe. New York este de asemenea considerat unul din cele mai importante oraşe din lume datorită influenţei sale globale din mass-media, educaţie, divertisment, artă şi modă. Oraşul este de asemenea şi un centru important al afacerilor externe,găzduind sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite.
New York este împărţit în cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens şi insula Staten Island. Cu peste 19,2 milioane de rezidenţi pe o arie de 830 km², New York este metropola cu cea mai mare densitate din Statele Unite.
Multe dintre cartierele şi monumentele oraşului au o popularitate foarte mare în întreaga lume. Statuia Libertăţii primea milioanele de emigranţi ce veneau în America la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul celui de-al XX-lea. Strada Wall Street din Manhattan este un centru financiar important încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, si este sediul bursei americane New York Stock Exchange (NYSE). Orşul găzduieşte de asemenea unele dintre cele mai înalte clădiri din lume, incluzând Empire State Building. Turnurile gemene World Trade Center din Manhattan au fost distruse în atentatele din 11 septembrie 2001.
Multa lume are senzatia ca e mult mai frig in New York decat ca pe la noi... ei bine, e mai...umed. In rest: deşi aflat la aproximativ aceeaşi latitudine ca şi alte oraşe europene a căror climă este mai caldă, spre exemplu Napoli sau Madrid, New York-ul are un climat umed continental, acesta datorându-se curenţilor de aer reci ce vin din centrul Americii de Nord. \Iernile în New York sunt reci, dar datorită faptului că este un oraş de coastă, temperaturile sunt relativ mai ridicate faţă de cele din interiorul continentului, acest lucru ajutând la moderarea stratului de zăpadă ce variază între 63,5 şi 88,9 cm în fiecare an. Temperatura oscilează primăverile şi toamnele în New York, aceasta putând să varieze de la ninsori şi vreme rece, la vreme caldă şi umedă, deşi pot fi zile răcoroase şi ploioase. Vara este umedă şi caldă, cu temperaturi de până la 32 °C sau mai mult. Deşi, în general, nu este asociat cu uraganele, New York-ul este vulnerabil acestui tip de fenomene, uraganul din Norfolk şi Long Island din 1821 fiind un bun exemplu.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu