miercuri, 1 aprilie 2009

Uitati-va gratis la stele prin telescop







"Muzeul Judeţean Argeş organizeazã, în cadrul Anului Internaţional al Astronomiei 2009, sãrbãtoarea celor 100 de ore de astronomie, cel mai mare eveniment pe plan mondial, compusã dintr-o gamã largã de activitãţi ce vizeazã participarea publicului. Manifestarea se va desfãşura mîine, atunci cînd Luna este în trecere de la Primul pãtrar spre Lunã plinã.
Imaginea Lunii va fi proiectatã pe un ecran.
Unul dintre obiectivele-cheie ale proiectului 100 de ore de astronomie este acela de a înregistra un numãr cît mai mare de persoane ce privesc printr-un telescop. La nivel naţional şi internaţional, sãrbãtoarea se va desfãşura între 2 şi 5 aprilie anul curent. "
Curierul Zilei, 1 aprilie 2009
Ma bucur sa vad ca si in Pitesti avem posibilitatea de a vedea ceva cu adevarat impresionant. Cand totul in jur te oboseste si ai senzatia ca orice lucru se rezuma la tine, la felul tau de a gandi, la bucuriile si tristetile tale, nu trebuie sa uiti ca in comparatie cu Universul, nici macar nu existi. Astronomia este o stiinta fascinanta; din pacate multi nu realizeaza acest lucru si raman inchisi intr-o lume a lor, cu o gandire limitata, lasand aceasta "evadare" din lumea banala in care traim, in seama altora.



Galaxia Calea Lactee



Luna
Gaura neagra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu